Menu
20-04-2021

Mehmet Güleryüz Müze'de: "7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın"

Farklı disiplinlerin bir araya gelerek kültürel çeşitliliğin ele alındığı ''7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın'' sergisi, İstanbul Oyuncak Müzesi koleksiyonunda yer alan oyuncaklarla görsel ve işitsel bir harmoni içine girerek kapsayıcılığın güzelliği üzerine düşünme imkanı sunuyor. 7 kıta ve bu kıtalara ait kültürlerden yola çıkılarak oluşturulan sergi, müzenin farklı odalarında Mehmet Güleryüz'ün eserleriyle sanatseverleri kıtaları keşfe davet ediyor.

Serginin temelini, Esma Ertel'in yazdığı, "dostun çekmecesinden" çıkan çizimlerle resmedilmiş ''Dünya Çocuklarına Günaydın'' adlı çocuk kitabı oluşturuyor. Mehmet Güleryüz'e ait bu çizimler ilk defa bu sergide izleyicileri ile buluşuyor.

Dünya Çocuklarına Günaydın kitabının sınırları ortadan kaldıran zamansız hikayesi çocuklara farklı kültürler hakkında bilgiler aktarırken, çeşitliliğinin yarattığı zenginliği vurguluyor ve çocuklara bu olgunun önemini aktarıyor.

Resim ve edebiyatı aynı paydada buluşturan çok disiplinli ''7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın'' sergisi, Esma ve Murat Ertel'in çeşitli kültürlere ait enstrümanları kullanarak dünya sanatçılarıyla kolektif olarak yaptıkları müziklerle de ziyaretçilerine işitsel bir deneyim yaşatıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyaretçilerle buluşan sergi, dil, din, ırk gözetmeden çocuk hakları, kültürel haklar, vicdan ve düşünce özgürlüğü konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Resim, edebiyat ve müziğin buluştuğu sergi, 22 Nisan - 11 Haziran tarihleri arasında  İstanbul Oyuncak Müzesi'nde görülebilir.

21 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek 7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın sergi açılışı pandemi nedeniyle çevrim içi, @istanbuloyuncakmuzesi Instagram hesabı üzerinden yapılacaktır.

 


HABER ARŞİVİNE GERİ DÖN