Menu
20-02-2017

Rağmen

The Empire Project, 2017 açılışını Mehmet Güleryüz’ün desen sergisi “Rağmen” ile yaptı. Bu sergide sanat kariyerinin altmışıncı senesine yaklaşan sanatçının en son yapıtları önemli bir kilometre taşı olarak karşımıza çıktı. Yapıtlar bütünü 19 Ocak-17 Mart tarihleri arasında The Empire Project’te izleyiciyle buluştu.

Desen, Güleryüz’ün sanatsal pratiğinin odağını oluşturmakta. “Güleryüz, bir sanatçının eserlerinde döneminin temel sorunlarına değinmesi gerektiğine ve bunu yapmak için de doğuştan gelen sanatsal bir yeteneğinin, teknik açıdan uzmanlaşmış bir becerisinin ve sanat tarihi konusunda geniş bilgisinin olması gerektiğine, ama bunların yine de yeterli olmadığına inanır. Ona göre, bunların yanısıra, sanatçının olayları izleyerek, çözümleyerek, eleştirerek gözlemleyip, üzerine düşünerek oluşturduğu bir felsefesi ve sistemi olmalıdır.”

“Süregelen üretme eylemi ve özellikle kendi iç dünyasına ait hareketli, canlı duygusal ve birbiriyle çatışan olaylar dizisinin yaratımı ve -hünerli- yönetimi Güleryüz’ün hayati bir fonksiyonu olarak en açık ve net haliyle desenlerinde başka hiçbir yerde olmadığı gibi karşımıza çıkar. Sanatçı yöntemleri ile hem tecrübe ettiği dış dünyası hem de kendi iç dünyasının haricen olan bitene verdiği duygusal karşılıklar bütünüdür.”* Dilde bir yenilenme olmasa idi bu sergi olmazdı.

* “Mehmet Guleryuz” by Nan Freeman, Genişletilmiş ikinci baskı, Galeri Nev 2008.

 


HABER ARŞİVİNE GERİ DÖN